Mijn werk is te omschrijven als realistisch, kleurrijk, aansprekend en esthetisch. Ik schilder heel graag dieren en vooral voor koeien voel ik een bijzonder soort liefde. Bij het zien van deze beesten word ik zo geraakt dat telkens weer in mijn hoofd ideeën ontstaan voor nieuw werk. Het is alsof de koeien zelf mij uitnodigen om te gaan schilderen.

Het is het bonkige van de lijven, de ruglijnen en stevige spieren, de glanzende ogen, de natte neuzen, de horens. En hun nieuwsgierigheid naar de mens omdat, zodra ze zich bekeken voelen, je volop hun belangstelling krijgt.

Het allerliefst laat ik de koeien in mijn werk een hoofdrol vervullen door ze te portretteren en ze staan allemaal graag model. De portretten zijn geschilderd met veel aandacht voor details waardoor de koeien heel voelbaar en aaibaar lijken en zie je ogen die naar je blijven kijken, zelfs als je wegloopt.

Naast de werken met koeien schilder ik ook graag andere dieren zoals geiten, schapen en kippen. Onder 'Galerie' vindt u een selectie van mijn werk onderverdeeld in 6 rubrieken. Door op één van de zes te klikken ziet u vervolgens een serie van schilderijen gemaakt in de afgelopen 5 jaar. In de rubriek Huisdieren is werk te zien van honden en poezen die vaak in opdracht zijn geschilderd.

De afmetingen van alle schilderijen zijn heel divers en staan bij iedere afbeelding vermeld, evenals de beschikbaarheid. Het materiaal waarmee ik schilder is acryl- of olieverf of een combinatie van beide, de ondergrond is meestal een paneel of doek. Prijzen stuur ik u graag op aanvraag toe.

Ik wens u veel plezier bij het bekijken van mijn werk op deze website. Maar kom vooral eens kijken in mijn atelier in Warffum, dat mag spontaan of door een afspraak te maken via mijn emailadres.


• Verhaal
• Galerie
• Contact
• Nieuws
• Exposities
Webdesign:
Mariske Scheper en
Gerben Veenstra

Copyright:
© Marike Smidt